Blog

Recente blog-artikelen van BlackSatino

Sanitaire hygiëne en schoonmaak op scholen: wat kan jij doen?

Aangemaakt door Lindie Feuler | |   Hygiëne

Is het je ook opgevallen dat kinderen al heel goed weten hoe ze hun handen moeten wassen volgens de instructies? Dat deden ze ook al zo vóór ‘Corona’. In het basisonderwijs is al lange tijd veel aandacht voor handhygiëne.

Door het COVID-19 virus is handen wassen helemaal een centraal thema geworden op basisscholen. “Wel 20x keer op een dag”, zei onze groep 5-er. Er is zelfs een school zo inventief om een handenwasstraat in te zetten, zodat kinderen tegelijkertijd hun handen kunnen wassen om zo tijd te besparen nu het zo vaak gebeurt.

Maar hoeveel aandacht er ook gegeven wordt aan het juist wassen van handen, hygiëne op scholen in het algemeen blijft een aandachtspunt. Veel kinderen gaan niet graag naar het toilet op school vanwege de hygiëne, of juist het ontbreken ervan.

Hoe kun je er nu voor zorgen als schoonmaakpartner dat basisscholen schoonmaak en hygiëne structureel beter aanpakken?

Frisheid en hygiëne dragen in belangrijke mate bij in het gevoel dat gebruikers hebben van de toiletruimte en van de hele school. Behalve reguliere schoonmaak is het extra belangrijk om de verscherpte protocollen1 te volgen die zijn opgesteld.

Bovendien is het belangrijk om na te gaan of de huidige hygiëne-oplossingen voldoen? Zijn er voldoende punten waar kinderen en leraren hun handen kunnen wassen? Of heb je meer zeepdispensers nodig? Zijn er misschien ook andere producten nodig, zoals bijvoorbeeld papieren handdoekjes in plaats van een katoenen handdoek of luchtdroger?Sanitair en contactpunten verdienen extra of intensievere schoonmaak.

Belangrijk is om dit in een open dialoog met de basisschool te bespreken, passend binnen het huidige contract of als (tijdelijke) uitbreiding.

Goede handhygiëne betekent ook veilig handen drogen.

Door met je klant in gesprek te gaan en jouw expertise op het gebied van schoonmaak te combineren met advies rondom hoge hygiënemaatregelen, stel je jezelf op als een partner waar de school op kan vertrouwen. Zo hoeven ze zelf niet veel tijd te besteden aan het onderzoeken wat er nodig is, maar kom jij als schoonmaakpartner met een passend advies. Bovendien kun jij ook partners inschakelen als je zelf minder weet van de specifieke sanitaire oplossingen.

Het schoonmaakcontract uitbreiden met sanitaire producten of services heeft voordelen voor jou en de eindgebruiker. Benieuwd hoe je dit slim aanpakt? Deze guide geeft jou enkele inzichten in wat er nodig is om bestaande schoonmaakcontracten succesvol uit te breiden.

1 Bron: https://www.osb.nl/schoonmaak-op-basisscholen

Terug