pattern patroon3

Hygiënepapier

Binnen unieke kringloopconcepten zetten wij secundaire grondstoffen in voor de productie van BlackSatino hygiënepapier.

afval wordt grondstof

BlackSatino is gebaseerd op het Cradle to Cradle principe. Deze gedachte komt uit de natuur waarbij afval niet bestaat, iedere eindfase is de beginfase van iets anders.

BlackSatino toilet- en handdoekpapier wordt gemaakt van secundaire grondstoffen, papierstromen die vrijkomen in organisaties. Op die manier voorkomen we dat deze papierstromen als afval worden afgevoerd en borgen we dat ze als grondstof voor hygiënepapier worden ingezet.

BLACKSATINO HYGIËNEPAPIER

BlackSatino verwerkt diverse lokale grondstoffen tot twee soorten toilet- en handdoekpapier, Original en Blend. De eigenschappen van de grondstoffen bepalen het uiterlijk van het hygiënepapier.

De productiewijze is voor de twee BlackSatino papiersoorten gelijk, alleen de uiterlijke eigenschappen verschillen.

BlackSatino Original

Dit toilet-en handdoekpapier wordt geproduceerd met voornamelijk gebruikt (vertrouwelijk) kantoorpapier of archiefpapier. De input en daarmee ook de output, heeft een hoge witheid.

BlackSatino Blend

Blend wordt geproduceerd met o.a. kartonnen bekers en gebruikte handdoekjes; deze worden in een mix van alternatieve grondstoffen verwerkt.

De samenstelling kan door de tijd variëren op basis van interne en externe ontwikkelingen. Het papier heeft door de inzet van diverse grondstoffen een natuurlijke kleur.

313830 composition
275470 composition

Toilet- en handdoekpapier

Ontdek de verschillende BlackSatino Original en Blend toilet-en handdoekpapieren en bijbehorende dispensers.

Hygiënedispensers

BlackSatino biedt een complete lijn dispensers voor stijlvolle toiletruimtes. In mat zwart of wit, hygiënisch in onderhoud en volledig duurzaam geproduceerd.

Brian Jansen
Account Manager | Sustainability | Circulaire toilethygiëne