Veelgestelde vragen

Op de website vind je veel informatie over circulariteit, Cradle to Cradle, CO2-neutraliteit en BlackSatino toilethygiëne. Heb je heel specifieke vragen over het concept, dan staan de antwoorden misschien op de deze pagina. Heb je een andere vraag, stel ze ons gerust!

Zakelijke klanten kunnen BlackSatino toilethygiëne ondermeer via schoonmaakbedrijven en vakgroothandel geleverd krijgen.
Heeft je huidige distributiepartner nog geen BlackSatino in het assortiment, neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder.

BlackSatino is in 2010 op de markt gekomen als Satino Black. Zwart was destijds de enige kleurstof (carbon black) om de kunststof dispensers die van recycled ABS gemaakt worden, een egale kleur te geven zonder schadelijk te zijn voor het milieu.

Op 1 januari 2020 wordt Satino Black omgedoopt tot BlackSatino. Als startpunt van een nóg duurzamer verhaal van groei en innovatie voor een sterk merk.

Het productieproces van BlackSatino is Cradle to Cradle gecertificeerd en CO2-neutraal. Door de uitzonderlijke milieuprestaties draagt BlackSatino bij aan een verminderde ecologische voetafdruk.

Het hygiënepapier is daarnaast ook gecertificeerd volgens de keurmerken FSC recycled (grondstof oud papier) en Europees Ecolabel (productieproces).

Ja. De dozen van hergebruikt karton zijn Cradle to Cradle gecertificeerd en de enkele producten die in folie verpakt zijn, zijn van PE dat volledig recyclebaar is.

Cradle to Cradle betekent letterlijk 'van wieg tot wieg'. Dit keurmerk is van MBDC, het Amerikaanse bureau van de grondleggers Michael Braungart en William McDonough. De centrale gedachte van de Cradle to Cradle filosofie is dat afval voedsel moet zijn: grondstoffen en producten worden oneindig hergebruikt of volledig afgebroken en teruggegeven aan de natuur. Zo dienen ze – in de vorm van grondstof - als voedsel voor nieuwe producten, of – letterlijk - als voedsel voor diverse organismen in de natuur.

BlackSatino dispensers zijn ontworpen voor de technische kringloop, BlackSatino papiervullingen zijn ontworpen voor de biologische kringloop. Om te toetsen of een product voldoet aan de Cradle to Cradle richtlijnen wordt het beoordeeld op 5 aspecten.
Meer daarover lees je hier.

BlackSatino heeft het Cradle to Cradle Silver certificaat.

Er wordt groene elektriciteit ingezet bij de productie van BlackSatino hygiënepapier en er worden Gold Standard CO2-credits toegekend. Met deze Gold Standard CO2-credits draagt BlackSatino bij aan daadwerkelijke CO2-reductie door middel van projecten. De reductie die wordt gerealiseerd wordt gebruikt ter compensatie. Daarmee maken de Gold Standard CO2-credits BlackSatino CO2-neutraal.

Voor de productie van BlackSatino dispensers en alle niet-papiervullingen (zoals bijvoorbeeld zepen) wordt 100% groene stroomingezet. Daardoor is deze CO2-neutraal.

Door de inzet van hoogwaardig recycled papier wordt er op duurzame wijze een mooie witte en zachte kwaliteit gemaakt. Dat gebeurt in 3 stappen:

  1. Als grondstof wordt oud papier ingezet dat afkomstig is van kantoren. Dit papier is van hoogwaardige, witte kwaliteit.
  2. Vervolgens worden alle verontreinigingen uit het recycled papier gehaald. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om plastic, nietjes en inkt die onder anderen door zeven verwijderd worden.
  3. Uiteindelijk wordt de gereinigde papierstof gebleekt. De hulpstoffen die hiervoor worden ingezet zijn getoetst en goed bevonden als Cradle to Cradle hulpstoffen en zijn dus volkomen veilig voor mens en milieu.
Lindie Feuler
Brand Management | Marketing Communicatie | Inbound Marketing | Customer Journey