Ons verhaal

Het belangrijkste aan toilethygiëne is dat het er is. Ieder moment van de dag. Ondanks dat het zo belangrijk is, denken we nooit na over toiletpapier en andere sanitaire oplossingen. Hoe deze oplossingen geproduceerd, vervoerd en verwerkt worden is een vanzelfsprekendheid.

Wij geloven dat het anders kan.

Anders omdat het beter kan en anders omdat het beter moet. Voor de toekomst van onze planeet. We weten dat we door samen te werken en naar elkaar te luisteren als partners allebei verbeteren. Dat we door soms ‘nee’ te durven zeggen, kunnen focussen op wat écht betekenisvol is en impact heeft. We zijn altijd in ontwikkeling en geloven dat eerlijkheid over wat we wel en vooral ook niet doen, ons verder brengt dan morgen en dat dit leidt tot slimme en duurzame producten en services.

Daarom zetten wij ons bij BlackSatino in om voor ieder toiletmoment het verschil te maken. Het verschil in toilethygiëne én het verschil voor de toekomst. Voor iedereen. Dat doen we door altijd te werken aan oplossingen die zo duurzaam en circulair mogelijk zijn.
En door aandacht te hebben voor design en beleving. Omdat duurzaamheid en stijl in onze ogen hand in hand kunnen gaan. Met eigentijdse producten en de daarbij behorende services voor de toiletruimte bieden we alle elementen voor een prettige toiletervaring. We realiseren ons namelijk dat die beleving ook bijdraagt aan de kijk op de organisatie waar het toilet gebruikt wordt.

Door in gesprek te blijven en samen te werken zorgen we ervoor dat we vernieuwende en toekomstbestendige oplossingen en services bieden. Zo ervaren jouw gebruikers, of dat nu je werknemers, scholieren of bezoekers zijn, altijd de beste beleving.

Zwarte zeepdispenser met hand

Onze reis

Duurzame groei en verdere innovatie
De sanitaire oplossingen van BlackSatino zijn circulair, gemaakt met duurzame en verantwoorde grondstoffen, 100% veilig voor mens en milieu en CO2-neutraal. De Cradle to Cradle criteria vormen de basis, waar we steeds verder gaan en samen met partners en eindgebruikers de grenzen opzoeken van duurzaamheid en design.

Waar we voorheen alleen kantoorpapier als grondstof gebruikten kunnen we, doordat we onszelf continu blijven uitdagen, steeds meer. Met de juiste ‘drive´ en doorzettingsvermogen is het gelukt om een uniek proces te ontwikkelen. Dit proces stelt ons in staat om lokale, alternatieve grondstoffen veilig en in wisselende samenstellingen en volumes te verwerken. Vanzelfsprekendheid bestaat bij ons niet. Wij blijven innoveren en ontwikkelen. Want het kan altijd anders en altijd beter.

Wij vinden dat het mogelijk moet zijn om duurzame concepten te ontwikkelen, zonder concessies te doen op design. De oplossingen van BlackSatino worden zonder schadelijke hulpstoffen geproduceerd en zijn compleet veilig voor mens en milieu. Daarnaast draagt het concept de volgende milieukeurmerken: Cradle to Cradle, CO2-neutraal, EU Ecolabel en FSC recycled.
Wij lossen de problemen van vandaag op met sanitaire oplossingen die geen nadelige gevolgen hebben voor morgen.

Hoe wij omgaan met grondstoffen

Op dit moment gebruiken we als maatschappij meer grondstoffen dan de aarde ons op termijn kan geven. Aan het begin van de keten raken onze grondstoffen op en aan het eind van de keten kampen we met afvalproblemen. Opereren volgens dit klassieke model is op de lange termijn niet houdbaar en dus eindig. Doordat grondstoffen schaars worden zijn meer bedrijven zich ervan bewust om de organisatie duurzaam in te richten en de volgende stap te zetten naar circulaire oplossingen.

Zwarte toiletruimte schuin

Hygiënepapier

Wij stimuleren en faciliteren circulaire samenwerkingen door middel van een kringloopsluiting. Binnen unieke kringloopconcepten zetten wij secundaire grondstoffen in voor de productie van BlackSatino hygiënepapier.

Circulaire dispensers

De BlackSatino dispensers zijn ook opgenomen in een circulair concept. Ze worden geproduceerd van kunststof granulaat afkomstig van onder andere oude hygiënedispensers. Zo zorgen we ervoor dat we waardevolle grondstoffen borgen en in een technologische kringloop blijven hergebruiken voor mooie, duurzame producten met toegevoegde waarde.

Witte washroom schuin close up hapadispenser-crop
"Deze inschrijving was de beste match met onze voorwaarden en eisen."
Koen Franken
Contractmanager Facility Management, Tennet
"Op de eerste plaats waren de milieuprestaties van BlackSatino doorslaggevend!"
Natasja Mariman
Programmadirecteur renovatie, Admiraal de Ruyter ziekenhuis

Wil je ook ons nieuws rechtstreeks in je mailbox?