Op weg naar een ‘zero waste’ organisatie

Lindie Feuler
Lindie Feuler op 05 september, 2019

In het kader van circulair ondernemen is het hanteren van een ‘zero waste beleid’ steeds vaker onderdeel van de duurzame ambities. Facilitair managers spelen een belangrijke rol in het realiseren van een afval vrije kantooromgeving. Zij zijn – o.a. samen met de inkoper en contract managers – de spil in producten en oplossingen die de organisatie binnen komen en of en hoe ze een organisatie verlaten na gebruik.

Een nieuwe bestemming

Een zero waste organisatie realiseren begint bij het voorkomen van afval. Door anders te gaan werken, techniek toe te passen, personeel efficiënter in te zetten en transportbewegingen te verminderen kun je al concrete stappen maken. En daar waar toch afvalstromen vrij komen, kijk dan of ze – door een juiste scheiding bij de bron – geschikt zijn om gerecycled te worden zodat er nieuwe producten van gemaakt kunnen worden. Je afvaldienstverlener kan je hierin adviseren.

Kringloop

Een praktisch voorbeeld waarmee je hergebruik van (rest)afvalstromen kunt organiseren is door gebruikte kartonnen bekers en gebruikt handdoekpapier uit de toiletruimte gescheiden in te zamelen en in een kringloop aan te bieden als grondstof voor hygiënepapier. Op deze manier zijn jouw afvalstromen geen afval meer, maar grondstof. Bovendien worden ze op deze manier optimaal hergebruikt. En wanneer je ervoor zorgt dat dit toilet- en handdoekpapier vervolgens in de toiletruimtes gebruikt wordt, realiseer je een gesloten kringloop en serieuze milieubesparingen op jaarbasis.

Download het e-book en ontdek hoe je deze kringloop in de praktijk brengt.

Ebook

Ebook

Ontdek hoe papieren handdoekjes helpen je restafval te reduceren

Download whitepaper
Delen:

Lindie Feuler
Lindie Feuler
Brand Management | Marketing Communication | Inbound Marketing | Buyer Journey