Circulair versnellen!

Elk jaar komt ‘ie eerder: World Overshoot Day. De dag waarop we als mensheid meer verbruikt hebben van de natuur dan de aarde in een jaar kan vernieuwen. Dit jaar was dat al op 29 juli! Een overduidelijk signaal dat de transitie naar de circulaire economie sneller moet.
Behalve slim en spaarzaam omgaan met grondstoffen (want dat kan ook binnen een lineaire economie), moeten we nóg meer gaan denken en werken in kringlopen.
Door onze verantwoordelijkheid te nemen voor het afval- en grondstofprobleem kunnen we het tij keren. Lees in dit blog wat je kunt doen om ook in jouw organisatie circulair te versnellen.

Denken en werken in kringlopen
Aan het begin van de keten raken grondstoffen op en aan het eind van de keten kampen we met afvalproblemen. Een groeiend aantal bedrijven is zich ervan bewust dat het hoog tijd is de organisatie verder duurzaam in te richten en te zoeken naar circulaire oplossingen.

OKringloop_totaal_Tekengebied 1ok WEPA heeft de ambitie om maximaal bij te dragen aan de circulaire economie. Voor ons liggen de kansen op dat gebied in alternatieve en lokale grondstoffen. Met onze kringloopconcepten op basis van lokale, veilige en verantwoorde materialen geloven wij dat we het verschil kunnen gaan maken.
We zetten afvalstromen in om er nieuwe, duurzame producten van te maken. De fabriek in Swalmen is daarbij een grondstoffenrotonde.
Zo zijn we al een tijd bezig met circulaire oplossingen en het sluiten van kringlopen.

Samen met organisaties die hun papierafval willen inzetten als grondstof voor hun eigen toilet- en handdoekpapier kunnen wij deze bijdrage leveren aan de circulaire transitie.

Met toilethygiëne de circulaire transitie versnellen? Het kan!
Heeft jouw organisatie ook papieren afvalstromen waar nog geen circulaire bestemming voor is? Dan bekijken onze adviseurs graag samen met jou welke kansen er voor circulaire oplossingen zijn. Ze vertellen je meer over hoe jouw kantoorpapierafval, gebruikte kartonnen bekers en gebruikte papieren handdoekjes omgezet kunnen worden in een circulair toilethygiëneconcept en welke impact dit heeft op de ecologische voetafdruk en het bereiken van de duurzame KPI’s van jouw organisatie.

Wil je weten wat je kunt bereiken door met ons een kringloop te sluiten?

Wanneer je hierover met ons in gesprek wilt, neem dan persoonlijk contact met mij op:
Lindie Feuler
op 20 oktober, 2020
Brand Management | Marketing Communication | Inbound Marketing | Buyer Journey

Ga jij circulair versnellen?