De stap naar circulaire toilethygiëne

Wie ons blog al een tijdje volgt weet inmiddels dat WEPA kan helpen met het realiseren van circulaire oplossingen op het gebied van toilethygiëne. Maar dat doen wij niet alleen. En het gaat ook niet vanzelf. Hoe ziet zo’n circulaire samenwerking er nu eigenlijk echt uit in de praktijk? In dit blog leg ik je aan de hand van een aantal stappen uit hoe het werkt.

1. Inventarisatie van behoeften

In een vrijblijvend gesprek met een van onze circulaire adviseurs bepalen we samen waar de behoeften én de kansen voor jouw onderneming liggen op circulair gebied. Wat betekent circulariteit voor jullie? Wat zijn de KPI’s op dit gebied? En hoe vertalen we dit door naar toilethygiëne? Want naast duurzaamheid, zijn bijvoorbeeld ook comfort en uitstraling belangrijke aspecten.

We helpen om een beeld te schetsen van de voor- en nadelen van de huidige situatie, bespreken welke mogelijkheden er zijn om aan de duurzame ambities te voldoen en onderzoeken welke bijdrage Satino Black daaraan kan leveren.

2. Circulair inkopen

De volgende stap is om te bepalen welke papieren afvalstromen vrijkomen in jouw organisatie die als grondstof kunnen dienen voor nieuw toilet- en handdoekpapier en welke wellicht voor andere producten. Denk aan stromen als kantoorpapier, kartonnen koffiebekers of gebruikt handdoekpapier. Dankzij een innovatief proces zijn wij als WEPA in staat om deze afvalstromen veilig en hygiënisch in te zetten als grondstof voor onze productie van hygiënepapier. Vervolgens wordt dit hygiënepapier via uw partner terug geleverd voor gebruik in de toiletgroepen. Op deze wijze kunt u circulair inkopen.

Meer over het inkopen van circulaire oplossingen lees je hier

3. Om tafel

Om de kringloopsluiting met gebruikte koffiebekers en gebruikt handdoekpapier te realiseren zal je samen met WEPA, de afvaldienstverlener, de schoonmaakpartner en distributeur actie moeten ondernemen om separate inzameling binnen de organisatie te organiseren. Je afvaldienstverlener heeft de expertise om je op weg te helpen naar een juiste afvalscheiding bij de bron. Zo houd je schone stromen over die weer grondstof kunnen zijn. Hij zorgt er ook voor dat de papieren stromen naar WEPA komen. Je service- en distributiepartner levert het toilet- en handdoekpapier dat WEPA maakt van jouw afvalstromen én de aanvullende diensten voor sanitaire hygiëne.

In een open dialoog bespreken we ieders rol en verantwoordelijkheid om uiteindelijk toe te werken naar het implementeren van deze circulaire oplossing.

4. Raamovereenkomst

Ben je overtuigd en heb je alle partijen aan boord? Dan sluiten we een raamovereenkomst. Hierin borgen we dat de papieren afvalstromen uit jouw organisatie via de afvaldienstverlener naar WEPA komen. En dat WEPA er hygiënepapier van maakt dat via de service- en distributiepartner terug komt naar jouw organisatie. En dat doen we zonder ingrijpende aanpassingen op lopende afspraken en contracten rondom de afvalinzameling en levering van sanitaire voorzieningen. Als ketenpartners sluiten we op deze wijze lokaal de kringloop, sparen we het milieu en nemen we gezamenlijk verantwoordelijkheid voor het afval- en grondstofprobleem.

De eerste stap naar circulaire toilethygiëne is snel gezet!

Wanneer je hierover met ons in gesprek wilt, neem dan persoonlijk contact met mij op:
Elisabeth Beukers
op 20 oktober, 2020
Accountmanager | Business developer | Circulaire economie | Kringloopconcepten |

Maak vrijblijvend aan afspraak