Hoe bepalen wij de ultieme inrichting voor jouw toiletruimtes

Je hebt besloten om jouw toiletruimtes in te richten met een circulair toiletconcept zoals BlackSatino. Maar hoe zorg je ervoor dat je de toiletruimtes ook dusdanig inricht dat de producten goed tot hun recht komen? Graag vertellen we je over onze visie hoe je ervoor kunt zorgen dat de toiletruimtes in jouw organisatie voldoen aan de wensen van de gebruikers.

De ruimte is bepalend

Hoe bezoekers toiletruimtes ervaren is afhankelijk van hoe alle producten zijn gepositioneerd in de ruimte. Daarbij wil je dat de algemene toiletruimtes een goede indruk achterlaten. Voor bedrijven is het daarom extra belangrijk om deze toiletruimtes optimaal in te richten en te onderhouden.

Maar waar houden we nu exact rekening mee? Behalve de ruimte, is ook het bezoekersverkeer belangrijk – en zelfs bepalend voor de keuze van sommige producten. Komen er veel gebruikers verspreid over de dag, of komen ze eerder allemaal op bepaalde piekmomenten. En hoe is de schoonmaak georganiseerd?
Als we weten welke producten het beste passen bij de bezoekers, bepalen we waar ze het beste tot hun recht komen. Op locatie komen wij de ruimte beoordelen om ervoor te zorgen dat de producten juist geplaatst worden en daardoor een aangename omgeving creëren.

Vergeet niet de logistiek

Naast de indeling van de toiletruimte, is de logistiek eromheen minstens zo belangrijk. Luchtverfrissers, handdoekpapier, toiletpapier en zeep moeten natuurlijk geleverd worden. Hierbij kijken wij of er behoefte is aan een voorraad of dat de klant artikelen wil bestellen op het moment dat het nodig is. Wanneer er wordt gekozen voor een voorraad, dan denken wij mee over de opslag. En hoe is de bereikbaarheid hiervan?

Wordt de keuze gemaakt om bij te bestellen wanneer dit nodig is, dan is het belangrijk om rekening te houden met het pakket dat is afgesloten. Wie voert de services uit? Gaat dit via een subcontractor of via de groothandel? Hoe is de bereikbaarheid van de organisatie? Dit heeft namelijk allemaal invloed op eventuele bevoorrading en het leveren van producten en services.

Hoe bepaal je de invulling van je sanitaire ruimte?

Er zijn meerdere mogelijkheden om je toiletruimte circulair in te richten. Denk aan volledig circulaire concepten zoals BlackSatino of het sluiten van kringlopen door bedrijfsafval te gebruiken als grondstof voor nieuwe producten.

Het is echter afhankelijk van je doelstellingen omtrent duurzaamheid wat je wil en kan toepassen in de toiletruimtes. De invulling van je toiletruimte wordt namelijk bepaald door hoe jij de doelstellingen wil bereiken. Denk hierbij aan doelstellingen als waterreductie, afvalreductie, energiebesparing en lagere CO2 - uitstoot.

Wanneer je hierover met ons in gesprek wilt, neem dan persoonlijk contact met mij op:
Dennis Heus
op 01 maart, 2021
International Project Support | Customer Orientation | Track record of linking customer situations with professional operated solutions

Ontdek wat jij kan besparen met een circulaire toiletinrichting.