pattern patroon2

Circulaire services

Behalve sanitaire services, kun je ook gebruik maken van de BlackSatino circulaire services. Die houden bijvoorbeeld in dat je door middel van een kringloopsamenwerking papieren afvalstromen uit jouw organisatie als grondstof voor nieuwe producten laat verwerken. Producten die je later ook weer inkoopt voor je eigen organisatie.

Om een kringloop tot stand brengen, is er een ketensamenwerking nodig.

Elk van de partners vervult een deel van de stappen om uiteindelijk een circulair proces te realiseren en wij begeleiden je daarbij in het hele proces.

Circulaire samenwerking - wat je mag verwachten

Om een circulaire samenwerking te beginnen zullen we eerst de behoeften en circulaire kansen voor jouw organisatie in kaart brengen. En het is belangrijk dat we die doelstellingen delen met de andere partijen in de samenwerking. Denk bijvoorbeeld aan de afvaldienstverlener en service- en/of distributiepartner.

De afspraken die we met elkaar maken borgen we in een raamovereenkomst, waarbij de meeste contractafspraken ongewijzigd blijven en er dus geen nieuwe contracten hoeven worden opgesteld.

De stappen in de kringloop:

Papierkringloop

Archiefpapier/ (vertrouwelijk) kantoorpapier

In de meeste organisaties wordt kantoorpapier al gescheiden ingezameld, maar is de bestemming onbekend. Door middel van een kringloop zorgen we er samen met de afvaldienstverlener voor dat deze stroom uit jouw organisatie naar WEPA komt. Wij maken er BlackSatino Original hygiënepapier van en dat kun je vervolgens weer afnemen voor de toiletgroepen in jouw bedrijf.

WEPA CASESTUDY 041 LR

Kartonnen koffiebekers

Wordt er in jouw organisatie gebruik gemaakt van papieren bekers? Grote kans dat ze hergebruikt kunnen worden als grondstof voor BlackSatino Blend toilet- en handdoekpapier. Bij voorkeur is dat een wegwerpbeker met een PE-coating. Door ze gescheiden en schoon in te zamelen kan WEPA ze verwerken tot nieuwe producten.

Ontdek hoeveel bekers voldoende grondstof zijn om 1 toiletrol te maken.

Gebruikte papieren handdoekjes

Uit de sanitaire ruimte kan er nog een reststroom gebruikte papieren handdoekjes vrijkomen. Soms een reden voor bedrijven om voor andere handdroogmethodes te kiezen. Maar nu er een manier is om deze stroom circulair te maken in plaats van als restafval af te moeten voeren, kiezen toch weer veel bedrijven voor papieren handdoekjes. Zeker omdat papieren handdroging ook wetenschappelijk bewezen is als de meest hygiënische vorm.

In alle gevallen support WEPA je met het organiseren van de inzameling, logistiek, vastleggen van afspraken en zelfs de communicatie intern en extern over alle keuzes.

Wil je weten of het iets is voor jouw organisatie? Neem dan gerust contact op.

Dennis Heus
International Project Support | Customer Orientation

Case study

Van koffiebeker naar hygiënepapier

Van koffiebeker naar hygiënepapier

Effectief bedrijfsafval terugdringen middels een lokale kringloop


Download de case study – en ontdek hoe de Volksbank bijdraagt aan de circulaire economie.