Citaverde - "‘Practice what you preach’"

CITAVERDE college, een onderwijsinstelling met een focus op duurzaamheid en gezond en gelukkig leven, maakt op alle 7 locaties gebruik van het BlackSatino toilethygiëneconcept.

FOCUS OP DUURZAAMHEID

CITAVERDE college, een Limburgse onderwijsinstelling met een focus op duurzaamheid en gezond en gelukkig leven, maakt op alle 7 locaties gebruik van het BlackSatino toilethygiëneconcept.

CITAVERDE biedt diverse MBO-, VMBO en bedrijfsopleidingen gericht op mens, dier en milieu. Zij zien het als heel normaal dat je als school ook uitdraagt naar je leerlingen en cursisten waar je voor staat. En dat je als organisatie je waarden doorvertaalt in de hele strategie, tot in de sanitaire ruimte.

Ans Cristophe, lid van het College van Bestuur van het CITAVERDE college legt uit:

“In onze bedrijfsvoering en het onderwijs is het groene en duurzame aspect één van de belangrijkste pijlers. Dan moet je ook aan de gebruikers laten zien dat je meent wat je zegt. Vanuit ecologisch, ideëel en economisch perspectief vinden wij het belangrijk om toekomstige generaties bewust te maken van zorgvuldig grondstoffengebruik.”

CITAVERDE 015 lr
CITAVERDE 007 lr

Cradle to Cradle

Er wordt in de lessen veel aandacht besteedt aan duurzaamheid. Al in 2013 introduceerde CITAVERDE een Cradle to Cradle lesprogramma, dat tot stand is gekomen in samenwerking met WEPA (destijds Van Houtum), de producent van BlackSatino.

De raakvlakken die CITAVERDE heeft met BlackSatino sluiten zo goed op elkaar aan, dat het alleen maar een logische stap was om de sanitaire inrichting in te vullen met BlackSatino.

PILOT HANDDOEKRECYCLING

CITAVERDE college werkt samen met Ological als partner voor de sanitaire verbruiksartikelen en nam in 2018 ook deel aan een pilot van WEPA waarbij gebruikte papieren handdoekjes in een gesloten kringloop werden verwerkt tot nieuw hygiënepapier met Ological als servicepartner.

E-book

Restafvalreductie door handdoekrecycling

Restafvalreductie door handdoekrecycling

Restafvalreductie door handdoekrecycling

Download het e-book en ontdek hoe je door handdoekrecycling kunt toewerken naar een 'zero waste' toiletruimte.
Download whitepaper