Citaverde college - "Practice what you preach"

CITAVERDE college, een onderwijsinstelling die focust op duurzaamheid en gezond en gelukkig leven, maakt op alle 7 locaties gebruik van het BlackSatino toilethygiëneconcept. Een logische keuze wat het bestuur betreft, om wat je als school uitdraagt naar je leerlingen en cursisten als organisatie ook door te vertalen in de strategie, tot in de sanitaire ruimte.

Focus op duurzaamheid

CITAVERDE biedt diverse MBO-, VMBO- en bedrijfsopleidingen gericht op mens, dier en milieu.

Ans Cristophe, lid van het College van Bestuur van het CITAVERDE college legt uit: “In onze bedrijfsvoering en het onderwijs is het groene en duurzame aspect één van de belangrijkste pijlers. Dan moet je ook aan de gebruikers laten zien dat je meent wat je zegt. Vanuit ecologisch, ideëel en economisch perspectief vinden wij het belangrijk om toekomstige generaties bewust te maken van zorgvuldig grondstoffengebruik.”

Met het BlackSatino toilethygiëneconcept draagt CITAVERDE nog verder bij aan hun verduurzaming en het realiseren van milieubesparingen. Alle 3.200 leerlingen en 5.000 cursisten maken enthousiast gebruik maken van de sanitaire inrichting waarmee ze hun impact op het milieu verkleinen.

cradle to cradle - lesprogramma

Er wordt in de lessen veel aandacht besteedt aan duurzaamheid. Al in 2013 introduceerde CITAVERDE een Cradle to Cradle lesprogramma, dat tot stand is gekomen in samenwerking met WEPA (destijds Van Houtum), de producent van BlackSatino.

De raakvlakken die CITAVERDE heeft met BlackSatino sluiten zo goed op elkaar aan, dat het alleen maar een logische stap was om de sanitaire inrichting in te vullen met BlackSatino.

deelname circulair pilot-project

CITAVERDE college werkt samen met Ological als partner voor de sanitaire verbruiksartikelen en nam in 2018 ook deel aan een pilot van WEPA waarbij gebruikte papieren handdoekjes in een gesloten kringloop werden verwerkt tot nieuw hygiënepapier met Ological als servicepartner.

CITAVERDE 007 lr

E-book

Restafvalreductie door handdoekrecycling

Restafvalreductie door handdoekrecycling

Download het e-book en ontdek hoe je door handdoekrecycling kunt toewerken naar een 'zero waste' toiletruimte.
Download whitepaper