pattern patroon2

Yuverta Leven Lang Ontwikkelen - "Practice what you preach"

Yuverta Leven Lang Ontwikkelen (voormalig CITAVERDE college) is een onderwijsinstelling met een focus op duurzaamheid. Op alle 7 locaties maken zij gebruik van het BlackSatino toilethygiëneconcept. Yuverta beschouwt het normaal dat je als school ook uitdraagt naar je leerlingen en cursisten waar je voor staat. En dat je als organisatie je waarden doorvertaalt in de hele strategie, tot in de sanitaire ruimte.

Focus op duurzaamheid

Yuverta (voormalig Citaverde college) is een Limburgse onderwijsinstelling die zich richt op duurzaamheid en gezond en gelukkig leven.

Op alle 7 locaties maken zijn gebruik van het BlackSatino toilethygiëneconcept.

Zij bieden diverse MBO-, VMBO- en bedrijfsopleidingen gericht op mens ,dier en milieu en vinden het heel normaal dat je als school ook uitdraagt naar je leerlingen en cursisten waar je voor staat. En dat je als organisatie je waarden doorvertaalt in de hele strategie, tot in de sanitaire ruimte.

Bewustwording

Ans Cristophe, lid van het College van Bestuur van Yuverta Leven Lang Ontwikkelen legt uit: “In onze bedrijfsvoering en het onderwijs is het groene en duurzame aspect één van de belangrijkste pijlers. Dan moet je ook aan de gebruikers laten zien dat je meent wat je zegt. Vanuit ecologisch, ideëel en economisch perspectief vinden wij het belangrijk om toekomstige generaties bewust te maken van zorgvuldig grondstoffengebruik.”

Cradle to Cradle

Er wordt in de lessen veel aandacht besteedt aan duurzaamheid. Al in 2013 introduceerde destijds Citaverde een Cradle to Cradle lesprogramma, dat tot stand is gekomen in samenwerking met WEPA (destijds Van Houtum), de producent van BlackSatino.

De raakvlakken die zij als school hebben met BlackSatino sluiten zo goed op elkaar aan, dat het alleen maar een logische stap was om de sanitaire inrichting in te vullen met BlackSatino.

CITAVERDE 007 lr
“‘Practice what you preach’, daar komt het op neer.”

Pilot handdoekrecycling

De school nam in 2018 ook deel aan een pilot van WEPA waarbij gebruikte papieren handdoekjes in een gesloten kringloop werden verwerkt tot nieuw hygiënepapier met Ological als servicepartner.

Met het BlackSatino toilethygiëneconcept draagt Yuverta nog verder bij aan hun verduurzaming en het realiseren van milieubesparingen. Alle 3.200 leerlingen en 5.000 cursisten maken enthousiast gebruik maken van de sanitaire inrichting waarmee ze hun impact op het milieu verkleinen.

E-book

Restafvalreductie door handdoekrecycling
Restafvalreductie door handdoekrecycling
Download e-book