Admiraal De Ruyter Ziekenhuis - "Gedurfde keuze"

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Vlissingen heeft de toiletinrichtingen van 25 publieksruimtes ingericht met BlackSatino. Met de gedurfde keuze voor het zwart van BlackSatino breekt het ADRZ met de traditie dat ziekenhuizen meestal opteren voor wit.

Zeeuwse sferen voor bezoekers

Natasja Mariman, Programmadirecteur Renovatie: “Een ziekenhuisafspraak kan best wel wat spanning met zich meebrengen. Daarom wilden wij af van de traditionele, witte, klinische wachtruimtes waar een bezoeker zich nog minder comfortabel gaat voelen.

Wij hebben voor lounge-achtige wachtruimtes gekozen met Zeeuwse sferen die onze bezoekers herkennen en waarin ze zich op hun gemak voelen.

De toiletinrichtingen moesten daarom ook een andere, moderne uitstraling krijgen en dat is, mede dankzij onze leverancier Weststrate, met BlackSatino uitstekend gelukt. De wachtruimtes en de toiletruimtes passen qua sfeer goed bij elkaar, het vormt één geheel. Het is er prettig vertoeven.

milieuprestaties

Doorslaggevend in de aanschaf was echter niet de kleur; op de eerste plaats waren dat de milieuprestaties van BlackSatino.

BlackSatino draagt in belangrijke mate bij aan de wensen op het gebied van duurzaamheid van het ziekenhuis.

Crowdfunding

De verbouwing van het ziekenhuis was de aanleiding om een nieuwe koers in te slaan. Niet alleen qua inrichting, maar ook wat betreft financiering. Door middel van crowdfunding is maar liefst 15,1 miljoen euro bij elkaar gebracht. We zijn het aan de Zeeuwen verplicht om op een maatschappelijk verantwoorde manier het geld te besteden. Met BlackSatino zijn we er ook zeker van dat we daaraan voldoen.

AR ZIEKENHUIS 022 lr
“Een ziekenhuisafspraak kan best wel wat spanning met zich meebrengen. Daarom wilden wij af van de traditionele, witte, klinische wachtruimtes waar een bezoeker zich nog minder comfortabel gaat voelen.”
Bas Schutgens
Account Manager | Duurzaamheid | Business Development | Circulaire economie