Hygiënepapier

Een nieuwe bestemming voor je papierafval middels de duurzame sanitaire designoplossingen van BlackSatino.

afval wordt grondstof

Wij stimuleren en faciliteren circulaire samenwerkingen door middel van een kringloopsluiting. Binnen unieke kringloopconcepten zetten we secundaire grondstoffen in voor de productie van BlackSatino hygiënepapier.

Deze kringlopen zijn gebaseerd op papieren afvalstromen die vrijkomen in organisaties. Op basis van het type grondstof, zetten wij het in voor BlackSatino Original of BlackSatino Blend papier.

het verschil tussen BlackSatino Original en Blend

BlackSatino Original

Dit toilet-en handdoekpapier wordt geproduceerd met voornamelijk gebruikt (vertrouwelijk) kantoorpapier of archiefpapier. De input en daarmee ook de output, heeft een hoge witheid.

BlackSatino Blend

Blend wordt geproduceerd met o.a. kartonnen bekers en gebruikte handdoekjes; deze worden in een mix van alternatieve grondstoffen verwerkt.

De samenstelling kan door de tijd variëren op basis van interne en externe ontwikkelingen. Het papier heeft door de inzet van diverse grondstoffen een natuurlijke kleur.

De productiewijze is met uitzondering van de grondstoffen voor de twee BlackSatino papiersoorten gelijk, alleen de uiterlijke eigenschappen verschillen.

Afbeelding1box

KRINGLOOP

De BlackSatino kringloopconcepten voorkomen onnodige milieubelasting door gebruikt papier in de regio te houden. Via de afvaldienstverlener kun je het papierafval laten aanleveren in onze fabriek. Daar verwerken wij het tot BlackSatino Original of Blend hygiënepapier.

Dit nemen wij op in een kringloopovereenkomst, net als de keuze voor BlackSatino Original en/of Blend dat via jouw service- en distributiepartner haar weg terugvindt naar de toiletgroepen in jouw organisatie.

In een organisatie met 300 FTE bespaar je al meer dan 41.760 liter water op jaarbasis en circa 1600 kg CO2 als je BlackSatino toiletpapier gebruikt.

Brian Jansen, Account Manager | Sustainability | Circular toilethygiene