Hoe wij omgaan met grondstoffen

De bronnen van onze aarde raken uitgeput en vervuild. Met onze kringloopconcepten op basis van lokale, veilige en verantwoorde materialen geloven wij dat we het verschil kunnen maken.
We zetten papieren afvalstromen in om er nieuwe, duurzame producten van te maken. De fabriek in Swalmen is daarbij een grondstoffenrotonde.

Toekomstbestendig

Op dit moment gebruiken we als maatschappij meer grondstoffen dan de aarde ons op termijn kan geven. Aan het begin van de keten raken onze grondstoffen op en aan het eind van de keten kampen we met afvalproblemen. Opereren volgens dit klassieke model is op de lange termijn niet houdbaar en dus eindig. Doordat grondstoffen schaars worden zijn meer bedrijven zich ervan bewust om de organisatie duurzaam in te richten en de volgende stap te zetten naar circulaire oplossingen.

Slim en spaarzaam omgaan met grondstoffen kan tevens binnen een lineaire economie. Hiermee wordt de lineaire economie alleen maar verlengd en het probleem uitgesteld. De oplossingen liggen in het denken en werken in kringlopen. Dan starten we de transitie naar de circulaire economie.

Ook wij willen onze maximale bijdrage leveren aan een circulaire economie. Voor ons liggen de kansen op dat gebied in alternatieve en lokale grondstoffen. Om die reden zijn we al een tijd bezig met circulaire oplossingen en het sluiten van kringlopen. Deze ontwikkelingen coördineren en realiseren we met ons innovatieplatform Future Lab. Dankzij een innovatief proces zijn wij in staat om papieren afvalstromen veilig en in wisselende samenstellingen in te zetten als grondstof voor de productie van hygiënepapier.

Koffiebekers

Alternatieve grondstoffen

Naast oud papier, worden ook gebruikte kartonnen koffiebekers, drankenkartons, flessenlabels en gebruikt handdoekpapier ingezet als grondstof voor toilet- en handdoekpapier.

Een samenwerking met WEPA Professional biedt organisaties de kans om papieren afvalstromen ter beschikking te stellen als grondstof. WEPA maakt er vervolgens BlackSatino Blend toilet- en handdoekpapier van. Dit hygiënepapier wordt via de partner terug geleverd voor gebruik in de toiletgroepen.

Op deze manier realiseren we circulaire stappen en maken we de cirkel rond!

Kringloop sluiten

De kringloopconcepten van WEPA Professional maken het mogelijk circulaire stappen te zetten. Het circulair serviceconcept voor papieren handdoekjes is daar een voorbeeld van.

Wij helpen je graag deze stappen te zetten!

Bas1
Bas Schutgens
Account Manager | Duurzaamheid | Business Development | Circulaire economie

Hoe duurzaam kan jouw organisatie worden met blacksatino?

3pijlen Tekengebied 1
Laatste blogs
E-book

Restafvalreductie door handdoekrecycling

Restafvalreductie door handdoekrecycling

Restafvalreductie door handdoekrecycling

Download het e-book en ontdek hoe je door handdoekrecycling kunt toewerken naar een 'zero waste' toiletruimte.
Download whitepaper