Duurzaamheid

Duurzaamheid en verantwoord ondernemen is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Een groeiend aantal organisaties is zich bewust van het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen en beginnen hun bedrijfsvoering duurzamer in te richten. Eén van de categorieën waarmee dat kan is sanitaire hygiëne.

Circulaire samenwerking

Bij BlackSatino geven we op meerdere manieren invulling aan duurzaamheid.

Wij stimuleren en faciliteren circulaire samenwerkingen door middel van kringloopsluiting. Binnen een kringloop worden de papieren afvalstromen van organisaties door de afvaldienstverlener ingezameld en als grondstof voor BlackSatino hygiënepapier naar de fabriek gebracht. Op deze manier voorkomen we dat er grondstoffen aan de planeet onttrokken worden én voorkomen we onnodige milieubelasting door gebruikt papier in de regio te houden.

Het toilet-en handdoekpapier dat we maken van dit kantoorpapier, of kartonnen koffiebekers en gebruikt handdoekpapier, wordt vervolgens weer via de service- en distributiepartner geleverd aan die organisaties voor gebruik in de eigen toiletgroepen. Samen met de betrokken ketenpartners sluiten we op deze wijze lokaal de kringloop, sparen we het milieu en nemen wij gezamenlijk verantwoordelijkheid voor het afval- en grondstofprobleem.

Milieuvriendelijk productieproces

Behalve kringlopen te sluiten, hebben we bij BlackSatino ook het productieproces milieuvriendelijk ingericht. Dat hebben we gedaan middels de Cradle to Cradle richtlijnen en CO2-neutraliteit.

Cradle to Cradle

De letterlijke vertaling van Cradle to Cradle betekent van ‘wieg tot wieg’ – ieder product wat je maakt moet uiteindelijk leiden tot de geboorte van een nieuw product.

In ons proces zijn alle schadelijke chemicaliën vervangen door grond- en hulpstoffen die in een natuurlijke kringloop afbreken. En de bijbehorende hygiënedispensers zijn in een technologische kringloop opgenomen, waardoor ze na hun levensduur als grondstof dienen, zelfs voor nieuwe dispensers.

BlackSatino draagt de Cradle to Cradle certificering, omdat het voldoet aan verschillende criteria.

CO2-Neutraal

Het productieproces van BlackSatino is compleet CO2-neutraal door uitsluitend gebruik van groene stroom en compensatie van de overige emissies met Gold Standard Carbon credits. Deze credits worden ingezet voor een project in Rwanda dat erop gericht is lokaal CO2 te reduceren.

Milieulogos Tekengebied 1

Daarbij zijn de BlackSatino producten ook voorzien van EU Ecolabel en/of het FSC Recycled keurmerk.

Europees Ecolabel
Het keurmerk van de Europese Unie voor non-foodproducten garandeert dat productieprocessen binnen de gestelde, strenge milieunormen blijven.

FSC recycled
Hergebruik van grondstoffen
Gebruikt materiaal zoals oud papier en gerecycled plastic kunnen uitstekend worden ingezet als grondstof voor nieuwe producten. Zo wordt de circulaire economie concreet toegepast.

We blijven onszelf continu uitdagen hoe het nóg beter en nóg duurzamer kan. We helpen organisaties duurzamer te maken door alle stappen die we al gezet hebben en duurzaamheid een rol hebben gegeven binnen ons met BlackSatino toilethygiëneconcept.


Wil je concreet weten welke milieubesparingen jouw organisatie kan behalen met BlackSatino toilethygiëne?

whitepaper

Aan de slag met circulariteit binnen facility management

Aan de slag met circulariteit binnen facility management

Aan de slag met circulariteit binnen facility management

Wij brachten eindgebruikers, ketenpartners en circulaire experts samen tijdens een kennissessie over circulariteit binnen facility management.

Download het whitepaper en ontdek hoe jij als facility manager een bijdrage kan leveren aan de circulaire ambities van jouw organisatie.
Download whitepaper