BlackSatino

Maak je toiletruimtes volledig circulair

WEPA Professional heeft een concept ontworpen waarmee bedrijven maximaal kunnen participeren aan de circulaire economie – BlackSatino. Een BlackSatino concept is meer dan alleen een toiletruimte. BlackSatino is een totaal concept – een complete invulling van de toiletruimte met een unieke uitstraling. Hierdoor biedt het meer toegevoegde waarde dan losse producten op het gebied van duurzaamheid.

Satino Black voor jouw organisatie

Wat is BlackSatino? BlackSatino is een duurzaam concept en volledig circulair. Dit wil zeggen dat alle BlackSatino producten geproduceerd zijn van secundaire grondstoffen. Wanneer wij een toiletruimte inrichten dan nemen wij oude dispensers in om hier nieuwe Satino Black producten van te maken. Door in het productieproces gebruik te maken van uitsluitend secundaire grondstoffen, niet-schadelijke hulpstoffen, groene energie, spaarzaam waterverbruik, CO2-neutrale productie en geen gestort afval is BlackSatino Cradle to Cradle gecertificeerd.

BlackSatino toiletruimtes zijn ingericht om besparingen in de hand te werken. De ruimtes zijn dusdanig ontworpen dat schoonmaak en onderhoud veel efficiënter gaat. Daarnaast zijn de gebruiksproducten spaarzaam in gebruik. Dispensers zijn bijvoorbeeld zo gemaakt dat het onmogelijk is om in één keer veel te veel toiletpapier te pakken. Maar wat levert dit nu op? Om in kaart te brengen wat voor een impact BlackSatino heeft op jouw organisatie, doen wij een milieueffect berekening. Dit doen we op basis van je daadwerkelijke gebruik. Hiermee heb je periodiek en concreet inzichtelijk wat de milieubesparing is.

De BlackSatino toiletruimtes zijn niet alleen volledig duurzaam, het concept is tevens ontworpen dat het er ook mooi uitziet. Hiermee biedt een BlackSatino een mooie kans om te communiceren over thema’s als duurzaamheid en circulariteit. WEPA helpt hierbij door door de ‘BlackSatino toilet tegel’. Deze wordt prominent geplaatst naast de spiegel in de toiletruimte. Iedere keer als iemand handen wast ziet hij dus dat het bedrijf staat voor een toilet die vrij is van schadelijk chemicaliën. BlackSatino is dus niet alleen een circulaire toiletinrichting, maar ook een middel om te communiceren over duurzaamheid en om een cultuuromslag te verwezenlijken.

BlackSatino totaal concept

Met Satino Black heb je een complete en functionele toilethygiëne-oplossing. Een totaalconcept inclusief:

  • hygiënepapier
  • dispensers
  • alcoholgel, zeep en toiletbrilreiniger
  • diverse accessoires zoals een Satino Black toiletborstel en kledinghaakje.

Het Satino Black concept zelf is circulair wat de nodige besparingen met zich mee brengt. Het gebruikte kantoorpapier blijft bijvoorbeeld in Nederland doordat het wordt aangeleverd bij WEPA Professional. Dit levert een besparing op in CO2 en vervoersbewegingen.

Wil je echter jouw organisatie circulair maken dan wil je dat jouw afvalstromen gebruikt worden als grondstoffen voor producten die je zelf weer inkoopt. In het geval van Satino Black kun je afvalstromen als oud papier en gebruikte kartonnen koffiebekers gebruiken om nieuw hygienepapier van te maken. Dit hygienepapier koop je vervolgens weer zelf in om te gebruiken in je toiletruimtes.

Wij denken graag met je mee

Neem contact op met onze adviseurs en ontdek hoe BlackSatino bijdraagt aan jouw doelstellingen omtrent duurzaamheid en circulariteit.

Henrik stolle 1024x1024
Henrik Stolle
Sales Manager Sustainable Solutions | Business Development | Nachhaltigkeit