BlackSatino

WEPA Professional heeft een concept ontworpen waarmee bedrijven maximaal kunnen participeren aan de circulaire economie – BlackSatino.

BlackSatino is een totaalconcept – een complete invulling van de toiletruimte met een unieke uitstraling. Hierdoor biedt het meer toegevoegde waarde dan losse producten op het gebied van duurzaamheid.

BlackSatino voor jouw organisatie

BlackSatino is een duurzaam toilethygiëneconcept en volledig circulair.

BlackSatino is gebaseerd op het Cradle to Cradle principe. Het gebruik van uitsluitend secundaire grondstoffen, niet-schadelijke hulpstoffen, groene energie, spaarzaam waterverbruik, CO2-neutrale productie en geen gestort afval maken BlackSatino zo duurzaam als momenteel haalbaar is. Het is compleet veilig voor mens en milieu. We blijven onszelf uitdagen en blijven ontwikkelen om toch steeds een stap verder te gaan.

BlackSatino toiletruimtes zijn ontwikkeld om milieubesparingen in de hand te werken. De producten zijn zo ontworpen dat schoonmaak en onderhoud efficiënt kunnen worden toegepast. Daarnaast zijn de gebruiksproducten spaarzaam in gebruik. Dispensers zijn bijvoorbeeld zo gemaakt dat het onmogelijk is om in één keer veel te veel toiletpapier te pakken. Maar wat levert dit nu op? Om in kaart te brengen wat voor een impact BlackSatino heeft op jouw organisatie, doen wij een milieueffect berekening. Dit doen we op basis van je daadwerkelijke gebruik. Hiermee heb je periodiek en concreet inzichtelijk wat de milieubesparing is.

De BlackSatino toiletruimtes zijn niet alleen volledig duurzaam, het concept is tevens ontworpen dat het er ook mooi uitziet. Hiermee biedt BlackSatino een mooie kans om te communiceren over thema’s als duurzaamheid en circulariteit. WEPA helpt hierbij door de ‘BlackSatino communicatietegel’. Deze kan in de toiletruimte geplaatst worden om de aandacht van de gebruiker te vestigen op de duurzame aspecten van de toiletinrichting. BlackSatino is dus niet alleen een circulaire toiletinrichting, maar ook een middel om te communiceren over duurzaamheid en om een cultuuromslag te verwezenlijken.

Ontdek wat BlackSatino kan beteken voor jouw impact op het milieu

BlackSatino totaalconcept

Met BlackSatino heb je een complete en functionele toilethygiëne-oplossing. Een totaalconcept inclusief:

  • hygiënepapier
  • dispensers
  • alcoholgel, zeep en toiletbrilreiniger
  • diverse accessoires zoals een Satino Black toiletborstel en kledinghaakje.

Het BlackSatino concept zelf is circulair wat de nodige besparingen met zich mee brengt. Het gebruikte kantoorpapier blijft bijvoorbeeld in Nederland doordat het wordt aangeleverd bij WEPA Professional. Dit levert een besparing op in CO2 en vervoersbewegingen.

Wil je echter jouw organisatie circulair maken dan wil je dat jouw afvalstromen gebruikt worden als grondstoffen voor producten die je zelf weer inkoopt. In het geval van BlackSatino kun je afvalstromen als oud papier en gebruikte kartonnen koffiebekers gebruiken om nieuw hygienepapier van te maken. Dit hygienepapier koop je vervolgens weer zelf in om te gebruiken in je toiletruimtes.

Wij denken graag met je mee

Neem contact op met onze adviseurs en ontdek hoe BlackSatino bijdraagt aan jouw doelstellingen omtrent duurzaamheid en circulariteit.

Brian3
Brian Jansen
Account Manager | Sustainability | Circular toilethygiene