Circulaire dispensers

De hygiënedispensers van BlackSatino zijn opgenomen in een circulair concept.

Circulaire dispensers

De BlackSatino dispensers zijn ook opgenomen in een circulair concept. Ze worden geproduceerd van kunststof granulaat afkomstig van onder andere oude hygiënedispensers. Zo zorgen we ervoor dat we waardevolle grondstoffen borgen en in een technologische kringloop blijven hergebruiken voor mooie, duurzame producten met toegevoegde waarde.

WEPA Professional draagt zorg voor verantwoorde recycling van jouw oude hygiënedispensers, door deze dispensers te demonteren, separaat af te voeren en in te leveren bij een gespecialiseerd depot. In dit depot wordt het ABS kunststof vermalen tot een kunststof granulaat, dat wordt ingezet voor de productie van nieuwe BlackSatino dispensers. Deze dispensers zijn bestemd voor nieuwe BlackSatino gebruikers.

Door de oude dispensers op deze manier een nieuw leven te geven, voorkom je dat de oude dispensers worden beschouwd als afvalstroom, maar wordt geborgd dat deze worden ingezet als waardevolle grondstof voor nieuwe dispensers.

Dubbele kringloop 01
BlackSatino hand towel dispenser - 332770

Nu ook in wit recycled kunststof!

Met de introductie van de BlackSatino witte dispenserrange laten we zien dat we op een reis zijn van duurzame groei. Tien jaar geleden was het nog niet mogelijk om met reststromen van kunststof een mooie, egaalwitte kwaliteit grondstof te genereren voor de productie van hygiënedispensers. Nu kan dat wel!

De hygiënedispensers van BlackSatino in recycled wit worden volgens dezelfde productiemethodes geproduceerd als de zwarte varianten. Geheel Cradle to Cradle en CO2-neutraal.

De dispensers zijn gemaakt van een post-industriële reststroom. Na hun levensduur worden de witte BlackSatino dispensers ingezameld voor hergebruik.

Laatste blogs

whitepaper

Van circulaire ambitie naar facilitair beleid

Van circulaire ambitie naar facilitair beleid

Facility managers hebben een belangrijke rol in het sluiten van kringlopen en het realiseren van de circulaire ambities van een organisatie. Maar hoe zorg jij ervoor dat het facilitaire beleid daadwerkelijk bijdraagt aan de circulaire ambities?

Download het whitepaper en breng de circulaire ambitie van jouw organisatie naar de praktijk.
Download