Van containerbegrip naar duurzaam verhaal

‘Duurzaamheid’ en ‘circulair’ zijn trending topics. En niet alleen op Twitter of LinkedIn, iedereen is tegenwoordig bezig met duurzame initiatieven of circulaire oplossingen. En dat is hard nodig! Willen we ons leefklimaat goed houden, moeten we echt circulair versnellen.
Ik heb gemerkt dat vrijwel alle organisaties hun eigen definitie hanteren van wat ‘duurzaamheid’ en ‘circulair’ is en waarom zijn of haar oplossing aan die definitie voldoet. Dat doen wij ook. Want ook wij hebben een circulair concept dat bijdraagt aan een duurzamere wereld. Ons verhaal gaat over Satino Black.

Hoe dan circulair?
Door alleen gebruik te maken van secundaire grondstoffen, zoals oud papier, gebruikte koffiebekers of gebruikt handdoekpapier, zorgen we er voor dat we geen waardevolle grondstoffen aan de aarde onttrekken en bieden we een oplossing om papieren afvalstromen te hergebruiken. Door er nieuwe duurzame producten van te maken – Satino Black hygiënepapier – voegen we er zelfs waarde aan toe.

Satino Black wordt geproduceerd volgens de Cradle to Cradle richtlijnen waarbij het uitgangspunt is: afval is voedsel. Toiletpapier wordt uiteraard niet hergebruikt, maar doordat het zonder schadelijke toevoegingen geproduceerd wordt kan het probleemloos in een natuurlijke kringloop worden afgebroken.
De bijbehorende dispensers worden vervaardigd uit recycled ABS en voldoen ook aan de C2C-normering. Na hun levensduur worden ze weer ingezet als grondstof voor nieuwe dispensers. Zonder waardeverlies kunnen we dit ABS blijven recyclen en maakt dit deel uit van een technologische kringloop.
Maar Satino Black gaat nog verder.

De ultieme circulaire samenwerking
Het mooiste, vinden wij, als de grondstoffen die we verwerken tot hygiënepapier, van onze eindklanten afkomstig zijn en deze eindklanten vervolgens het toilet- en handdoekpapier van ons afnemen dat werd gemaakt van hun eigen afvalstromen. Dan is, in onze ogen, de cirkel pas rond en realiseren we de ultieme circulaire samenwerking. Bovendien minimaliseren we ook de logistieke bewegingen door de papieren grondstoffen in de regio te houden.
Lees meer over hoe je een circulaire samenwerking tot stand kunt laten komen

Transparantie

Dit is het verhaal van Satino Black. We zijn volledig transparant en geloven dat we op deze manier kunnen aantonen waarom ons concept circulair is. Volgens onze definitie in ieder geval.

Wil je met ons sparren over het doorvoeren van circulariteit in je facilitair beleid? Of wil je meer weten over Satino Black?

Wanneer je hierover met ons in gesprek wilt, neem dan persoonlijk contact met mij op:
Mona van Dooren
op 23 februari, 2021
Account Manager BeLux | Sustainable Business Development

Onze adviseurs helpen je graag