Duurzaamheid en design gaan hand in hand

Alles draait tegenwoordig om duurzaamheid of ‘experience’. Ook in de toiletruimte. Want de toiletervaring is medebepalend voor het totaalbeeld dat bezoekers of medewerkers vormen van jouw organisatie. Een frisse, schone en hygiënische toiletruimte draagt bij aan een positief imago. Anderzijds is de toiletruimte ook een kandidaat om circulariteit toe te passen met een positief effect op je duurzame bedrijfsdoelstellingen.

Gelukkig sluit het een het ander niet uit. In dit blog lees je hoe je gebruikers een prettige toiletervaring kunt bieden die ook nog eens zorgt voor serieuze milieubesparingen.

Duurzaam design

Het creëren van een stijlvolle uitstraling in de toiletruimte begint bij het afstemmen van de dispensers bij de rest van deze ruimte. De trendy matzwarte dispensers van het BlackSatino concept hebben een unieke look, waarbij veel aandacht is geschonken in de ontwikkeling aan design en beleving.Handdoekdispenser met handenNiet alleen zijn alle dispensers op elkaar afgestemd voor een uniform totaalplaatje, ook zijn de dispensers duurzaam ontworpen en geproduceerd. Het duurzame design leverde BlackSatino de prestigieuze internationale designprijzen Pentaward en Red Dot Award op.

De hygiënedispensers van BlackSatino zijn bovendien opgenomen in een circulair concept. Ze worden geproduceerd van kunststof granulaat afkomstig van o.a. oude hygiënedispensers. Zo zorgen we ervoor dat we waardevolle grondstoffen borgen en gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen voor het afval- en grondstofprobleem.

In een organisatie met 300 FTE bespaar je al meer dan 10.000 liter water op jaarbasis en bijna 700 kg CO2 als je BlackSatino toiletpapier gebruikt.

Milieubesparingen

Met het BlackSatino washroomconcept zet je de standaard op het gebied van duurzaamheid. Net als de dispensers wordt ook het hygiënepapier van BlackSatino compleet CO2-neutraal geproduceerd, draagt het de FSC Recycled en Europees Ecolabel keurmerken en was BlackSatino het eerste complete toilethygiëneconcept ter wereld met het Cradle to Cradle keurmerk met nog steeds daarbinnen de hoogste certificering. Bovendien worden er in het productieproces geen schadelijke chemicaliën gebruikt waardoor BlackSatino compleet veilig is voor mens en milieu.

Met BlackSatino bied je dus de hoogste standaard op duurzaamheid, zonder concessies te doen op de look! Wil je weten welke milieubesparingen jij kunt realiseren?

Wanneer je hierover met ons in gesprek wilt, neem dan persoonlijk contact met mij op:
Brian Jansen
op 22 april, 2021
Account Manager | Sustainability | Circular toilethygiene

Hoeveel water, energie en CO2 kun jij besparen?