5 redenen om jouw kantoorpapier circulair te maken

Hier moet je als facility manager op letten

Wat papierinzameling betreft zijn we met z'n allen best goed bezig. Privé en zakelijk wordt papier volop gescheiden ingezameld en opgehaald. Door juist te scheiden, maken we het mogelijk dat papier gerecycled kan worden. En de papiervezel leent zich uitstekend daarvoor. Bovendien ideaal voor ons, want gebruikt kantoorpapier is de belangrijkste grondstof voor Satino Black hygiënepapier.
Weet jij wat er gebeurt met het kantoorpapier en/of vertrouwelijk papier dat wordt ingezameld in jouw organisatie? En zou je willen dat je door grip te krijgen op het recylingproces ook nog bijdraagt aan de duurzaamheidsdoelstellingen van jouw onderneming? In dit blog geef ik je 5 redenen om je kantoorpapier circulair te maken.

Lindie Feuler
Brand Management | Marketing Communicatie | Inbound Marketing | Customer Journey
I Stock 526855525

Houd het binnen de regio
Kantoorpapier wordt net als andere oud-papiersoorten verhandeld op de markt van vraag en aanbod. Het is niet ongebruikelijk dat grote balen oud papier de wereld over vervoerd worden om daar gerecycled te worden. Dat is niet logisch en al helemaal niet gunstig voor de CO2-footprint. Door in een kringloopovereenkomst te borgen dat jouw kantoorpapier naar WEPA komt, gewoon in Nederland, houden we gebruikt papier binnen de regio en voorkomen we een hogere CO2-uitstoot.

Draag bij aan je duurzame doelstellingen
Een ander voordeel van de kringloopovereenkomst is dat je bijdraagt aan duurzame KPI’s die je in je facilitair beleid hebt. Denk bijvoorbeeld aan het reduceren van restafval. Samen met je afvaldienstverlener, die ook actieve partij is in de kringloop, kun je dit soort kengetallen berekenen. Wanneer je borgt dat jouw papieren afvalstroom in een kringloop is opgenomen, is dat deel van je afval geen restafval meer.

Lees meer over de kringloopovereenkomst.

Faciliteer recycling
Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om de grondstoffen die er nog zijn, niet nóg schaarser te laten worden. Door te borgen dat jouw gebruikte (vertrouwelijk) kantoorpapier in een kringloop wordt hergebruikt voor toilet-en handdoekpapier maak jij het mogelijk dat die papiervezels zeker niet in de verbrandingsoven terecht komen, maar even later in de dispensers op de toiletten hangen.

Realiseer milieubesparingen
Satino Black hygiënepapier wordt op de meest duurzame wijze in de markt geproduceerd: Cradle-to-Cradle en CO2-neutraal, zonder schadelijke toevoegingen. Bovendien hebben we het water- en energiemanagement zo ingericht dat we uitzonderlijk hoge milieuprestaties realiseren. Dit berekenen we door naar jouw persoonlijke milieubesparing. De CO2-besparing die je realiseert, kun je optellen bij de besparing die je al realiseert door verbranding te voorkomen.

Pexels photo 669621

1000 kg kantoorpapier recyclen bespaart 194 kg CO2-uitstoot t.o.v. verbranding. Dat staat gelijk aan het gasverbruik van zo’n 500x douchen 7-minuten lang!

Koop circulair in
We zijn met z’n allen op weg naar de circulaire economie. Circulariteit toepassen binnen Facilities is soms nog lastig. Door gebruikt kantoorpapier als grondstof te gebruiken voor duurzaam geproduceerd hygiënepapier, zorg je er eenvoudig voor dat de eigen papieren afvalstroom terug komt in de toiletgroepen. Hoe veel meer circulair kun je het maken? Ook dit nemen we op in de kringloopovereenkomst.

Whitepaper

Van circulaire ambitie naar facilitair beleid

Van circulaire ambitie naar facilitair beleid

Facility managers hebben een belangrijke rol in het sluiten van kringlopen en het realiseren van de circulaire ambities van een organisatie. Maar hoe zorg jij ervoor dat het facilitaire beleid daadwerkelijk bijdraagt aan de circulaire ambities?

Download het whitepaper en breng de circulaire ambitie van jouw organisatie naar de praktijk.
Download

Lindie Feuler, Brand Management | Marketing Communicatie | Inbound Marketing | Customer Journey