De impact van BlackSatino op jouw ecologische voetafdruk

Een verschil maken. Dat is er wat er toe doet. Als we bezig zijn met duurzaamheid, dan motiveert het om te weten of dat wat we doen ook écht bijdraagt aan een betere wereld. Dat geldt voor privé- maar zeker ook voor zakelijke initiatieven. Als facilitair manager bepaal je welke duurzame initiatieven in jouw organisatie doorgevoerd worden. En dan wil je ook weten wat de impact van een bepaald product of oplossing is op de ecologische voetafdruk van je organisatie, toch?

Wij krijgen heel vaak deze vraag bij het inrichten van toiletruimtes met BlackSatino. Want juist met zoiets dagdagelijks als toiletgebruik kun je een concreet verschil maken. En hoe groot dat verschil is, dat kunnen wij voor je uitrekenen op KPI's zoals water- energie- en CO2- besparingen.

Maximale duurzaamheid

BlackSatino is gebaseerd op het Cradle to Cradle principe. Het gebruik van uitsluitend secundaire grondstoffen, niet-schadelijke hulpstoffen, groene energie, spaarBlackSatino WC-tegels_NL_conceptzaam waterverbruik, CO2-neutrale productie en geen gestort afval maken van BlackSatino het meest duurzame toilethygiëneconcept. Het is compleet veilig voor mens en milieu.

Het ziet er bovendien ook aantrekkelijk uit en bij de inrichting krijg je een communicatieschildje om gebruikers van het toilet bewust te maken van je duurzame keuze.

Dit klinkt geweldig. Iedere organisatie met duurzame ambities zou zonder twijfel direct overstappen op BlackSatino. Maar waar BlackSatino het eerste washroom totaalconcept ter wereld was dat het Cradle to Cradle keurmerk droeg, is het inmiddels niet het enige concept dat als duurzaam in de markt wordt gepositioneerd. Hoe weet je of wat je kiest ook echt een verschil gaat maken in je ecologische voetafdruk? En je niet te maken hebt met greenwashing?

Transparant in ons productieproces

Bij BlackSatino ben je welkom om een kijkje te nemen achter de schermen, zodat je met eigen ogen het productieproces kan bekijken. In onze fabriek in Swalmen laten we je zien waar de grondstoffen - het gebruikt kantoorpapier, gebruikte kartonnen bekers, handdoekjes en andere alternatieve papierstromen - binnenkomen. Hoe we het water hergebruiken en groene energie inzetten om er nieuw toilet- en handdoekpapier van te maken. We laten je ook zien waar het residu van ons proces wordt opgeslagen om vervolgens als grondstof naar de karton- en baksteenindustrie te gaan.

Ook zie je onze collega’s die volgens de officiële definitie een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, maar in werkelijkheid zeer waardevol werk doen. Elk kwartaal publiceren we – geheel transparant – onze productiecijfers. En die zijn de basis om jouw milieubesparing uit te rekenen die je kunt realiseren door je toiletruimtes in te richten met BlackSatino.

Wanneer je hierover met ons in gesprek wilt, neem dan persoonlijk contact met mij op:
Lindie Feuler
op 01 maart, 2021
Brand Management | Marketing Communication | Inbound Marketing | Buyer Journey

Ontdek wat jij kan besparen met BlackSatino