5 redenen om jouw kantoorpapier circulair te maken

Wat papierinzameling betreft zijn we met z'n allen best goed bezig. Privé en zakelijk wordt papier volop gescheiden ingezameld en opgehaald. Door juist te scheiden, maken we het mogelijk dat papier gerecycled kan worden. En de papiervezel leent zich uitstekend daarvoor. Bovendien ideaal voor ons, want gebruikt kantoorpapier is de belangrijkste grondstof voor BlackSatino hygiënepapier.
Weet jij wat er gebeurt met het kantoorpapier en/of vertrouwelijk papier dat wordt ingezameld in jouw organisatie? En zou je willen dat je door grip te krijgen op het recylingproces ook nog bijdraagt aan de duurzaamheidsdoelstellingen van jouw onderneming? In dit blog geef ik je 5 redenen om je kantoorpapier circulair te maken.

 1. Houd het binnen de regio
  Kantoorpapier wordt net als andere oud-papiersoorten verhandeld op de markt van vraag en aanbod. Het is niet ongebruikelijk dat grote balen oud papier de wereld over vervoerd worden om daar gerecycled te worden. Dat is niet logisch en al helemaal niet gunstig voor de CO2-footprint. Door in een kringloopovereenkomst te borgen dat jouw kantoorpapier naar WEPA komt, gewoon in Nederland, houden we gebruikt papier binnen de regio en voorkomen we een hogere CO2-uitstoot.

 2. Draag bij aan je duurzame doelstellingen
  Een ander voordeel van de kringloopovereenkomst is dat je bijdraagt aan duurzame KPI’s die je in je facilitair beleid hebt. Denk bijvoorbeeld aan het reduceren van restafval. Samen met je afvaldienstverlener, die ook actieve partij is in de kringloop, kun je dit soort kengetallen berekenen. Wanneer je borgt dat jouw papieren afvalstroom in een kringloop is opgenomen, is dat deel van je afval geen restafval meer.

  Lees meer over de kringloopovereenkomst.

 3. Faciliteer recycling
  Hpexels-photo-669621et is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om de grondstoffen die er nog zijn, niet nóg schaarser te laten worden. Door te borgen dat jouw gebruikte (vertrouwelijk) kantoorpapier in een kringloop wordt hergebruikt voor toilet-en handdoekpapier maak jij het mogelijk dat die papiervezels zeker niet in de verbrandingsoven terecht komen, maar even later in de dispensers op de toiletten hangen.

 4. Realiseer milieubesparingen
  BlackSatino hygiënepapier wordt op de meest duurzame wijze in de markt geproduceerd: Cradle-to-Cradle en CO2-neutraal, zonder schadelijke toevoegingen. Bovendien hebben we het water- en energiemanagement zo ingericht dat we uitzonderlijk hoge milieuprestaties realiseren. Dit berekenen we door naar jouw persoonlijke milieubesparing. De CO2-besparing die je realiseert, kun je optellen bij de besparing die je al realiseert door verbranding te voorkomen.

 5. Koop circulair in
  We zijn met z’n allen op weg naar de circulaire economie. Circulariteit toepassen binnen Facilities is soms nog lastig. Door gebruikt kantoorpapier als grondstof te gebruiken voor duurzaam geproduceerd hygiënepapier, zorg je er eenvoudig voor dat de eigen papieren afvalstroom terug komt in de toiletgroepen. Hoe veel meer circulair kun je het maken? Ook dit nemen we op in de kringloopovereenkomst.
1000 kg kantoorpapier recyclen bespaart 194 kg CO2-uitstoot t.o.v. verbranding. Dat staat gelijk aan het gasverbruik van zo’n 500x douchen 7-minuten lang!

Bereken nu welke milieubesparing jij kunt realiseren door de kringloop van kantoorpapier naar BlackSatino te sluiten!

Wanneer je hierover met ons in gesprek wilt, neem dan persoonlijk contact met mij op:
Lindie Feuler
op 20 oktober, 2020
Brand Management | Marketing Communication | Inbound Marketing | Buyer Journey

Ontdek wat jij kan besparen